Chefs- och styrelserekrytering

Att hitta rätt person till en nyckelposition i ett bolag är en stor utmaning för många företag. Förutom att personen i fråga måste besitta de kompetenser och egenskaper som krävs för att bemästra rollen, ska personen även matcha organisationens unika kultur och struktur. Och gärna bidra med något nytt som utvecklar organisationen.

Vi hjälper våra kunder att navigera i rekryteringsdjungeln. Med tjänster inom executive search, chefsrekrytering och onboarding är vår ambition att vara en partner genom hela resan. Vi hjälper våra uppdragsgivare att identifiera, utvärdera och rekrytera chefer som möter organisationens unika behov och önskemål.

Chefsuthyrning

När ett företag står inför en expansion, förvärv, nedskärning eller om någon plötsligt blir sjukskriven kan det finnas behov av att tillfälligt fylla en nyckelposition. Friends of Executive erbjuder företag möjligheten att hyra in erfarna chefer för kortare eller längre uppdrag. Allt beroende på organisationens behov och utmaning.

Chefsuthyrning är en flexibel och effektiv lösning när en nyckelposition tillfälligt behöver fyllas med kvalificerad kraft för att stärka verksamheten.Vårt professionella kontaktnät gör det möjligt för oss att förmedla starka profiler med rätt kompetens och fokus, som skapar både direkta och långsiktiga resultat för din organisation.

Affärsrådgivning

Företagsklimatet har aldrig tidigare varit så oförutsägbart och föränderligt som det är just nu. Det som tidigare varit ditt företags framgångsfaktor, behöver inte vara det som tar er vidare. Aggressiva, nytänkande konkurrenter gör entré på samtliga marknader och ifrågasätter status quo.

Innovation och ständig förnyelse kommer därför att vara avgörande för att som företag fortsätta vara konkurrenskraftigt. Vi hjälper företag att innovera produkter, tjänster, och affärsmodeller för att anpassa dem efter dagens klimat och utmaningar. Genom att applicera ett utifrån – in perspektiv, ser vi nya möjligheter kopplat till affären. Läs mer om hur vi arbetar med affärsrådgivning kopplat till innovation, tillväxt och förnyelse genom att klicka på pilen nedan!

Chef- och styrelserekrytering

Inom Friends of Executive är vi vana att hjälpa våra kunder att finna rätt person till ledande positioner. Våra chefsrekryterare har gedigen erfarenhet av att arbeta inom många olika branscher, med olika strategiska befattningar förekommande inom en ledningsgrupp. Samtliga av våra chefsrekryterare har egen erfarenhet från ledande positioner samt minst 10 års erfarenhet från rekryteringsbranschen.

Våra chefsrekryterare guidar företag genom hela rekryteringsprocessen. Vi hjälper våra uppdragsgivare att identifiera, utvärdera och rekrytera kandidater som möter organisationens unika behov och önskemål. Genom nära samarbete med specialister inom psykologi, genomför vi grundliga utvärderingar som kvalitetssäkrar våra kandidater och rekryteringar.

Genom nytänkande och ett personligt engagemang med hög integritet och ansvarstagande tillhandahåller

Friends of Executive värdeskapande lösningar till ledningsgrupper och styrelser. För oss är det viktigt att du som kund känner dig prioriterad, vi vill därför genom personlig rådgivning, stora personliga nätverk och hög servicegrad göra skillnad för dig och ditt företag.

Är du intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag i samband med chefstillsättningar? Tveka inte att kontakta oss!

Tillgängliga tjänster

Global Sales Director

Global Sales Director – Navigare Yachting

Want to be a key player in a value driven company with strong growth, supportive team spirit and ambitious entrepreneurship?

Then you should apply for the position as Global Sales Director at Navigare Yachting

Navigare Yachting exist to serve their clients with passion in heart, professionalism in operations and unforgettable sailing experiences in mind.

With its business idea of having the Yacht sales and Charter sales, Navigare Yachting has become one of the world ́s leading premium brand within sailing.

Navigare Yachting holds a leading position globally as the trusted partner of many international clients thanks to reliable deliveries and a high skill level. The company’s growth has been powered by flexibility, adaptability and agility in its projects, its business approach and in putting together teams with just the right skills.

Now we’re looking for a driven Global Sales Director who is expected to do large and pioneering business in our continuing journey of profitable growth.

You will head up with our skilled team and build long-term relationships with our clients in Sweden and abroad. As a Global Sales Director, you’ll represent our company and our values in both internal and customer-facing interactions.

If you’re up to the challenge and ready to take the next step with Navigare Yachting and our colleagues, then we can’t wait to receive your application.

Läs mer och ansök till tjänsten

När ett företag står inför en expansion, förvärv, nedskärning eller om någon plötsligt blir sjukskriven kan det finnas behov av att tillfälligt fylla en nyckelposition. Friends of Executive erbjuder företag möjligheten att hyra in erfarna chefer för kortare eller längre uppdrag. Allt beroende på organisationens behov och utmaning.

Chefsuthyrning är en flexibel och effektiv lösning när en nyckelposition tillfälligt behöver fyllas med kvalificerad kraft för att stärka verksamheten.Vårt professionella och starka kontaktnät gör det möjligt för oss att förmedla starka profiler med rätt kompetens och fokus, som skapar både direkta och långsiktiga resultat.

Är du intresserad av att jobba som uthyrd chef så anmäl ditt intresse via länken nedan.

 

Intresseanmälan till vår konsultverksamhet

VD till Woody Bygghandel AB - Tillsatt

Är du redo för en utmanande roll som kräver branschförståelse, strategisk och operativ erfarenhet med starkt fokus på inköp, införsäljning och digitalisering.

 

Då ska du söka tjänsten som VDWoody Bygghandel AB.

Läs mer och sök tjänsten.

Din partner vid chefsrekrytering

Vårt mål är att med ett starkt varumärke positionera oss som den ledande aktören i Sverige inom Executive Search och Interim Management. Våra rekryteringskonsulter har erfarenhet av att arbeta inom många olika branscher med olika strategiska befattningar förekom-mande inom en ledningsgrupp. Samtliga har själv minst 10 års erfarenhet från ledande positioner och en lång erfarenhet från rekryterings-och konsultbranschen. Det gör att det både finns stor förståelse för vad som krävs för att lyckas med uppdraget men även vad som kommer att krävas för att hantera just den specifika rollen som ni söker. För oss är det viktigt att du som kund känner dig prioriterad samt att vi genom personlig rådgivning, stora personliga nätverk och hög service-grad kan göra skillnad för dig och ditt företag.

Kontakta oss via länken nedan så berättar vi mer om du vi kan hjälpa dig och ditt företag.

Välkommen!

Intresserad av att veta mer

1700 chefer på ett ställe!

Här kan du som chef på ledningsgruppsnivå registrera ditt CV, alternativt kan du bifoga din Linkedin profil till vår databas och bli sökbar för kommande uppdrag som vi jobba med. Våra uppdrag är på styrelse, koncernlednings, eller bolagsledningsnivå.

Välj något som intresserar dig i listan nedan.

INTRESSEANMÄLAN/SAMARBETE/ARBETA HOS OSS PÅ FRIENDS OF EXECUTIVE CONSULTING

Strategic Client Director - Tillsatt

Want to be a key player in a value driven company with strong growth, supportive team spirit and ambitious entreprenurship?

Then you should apply for the position of Strategic Client Director
at tretton37!

Läs mer och ansök till tjänsten via länken nedan.

Läs mer

Vill du växa med oss?

Just nu söker vi en mycket driven och erfaren chefs rekryteringskonsult som är van att rekrytera chefer till ledningsgrupper och styrelser. Du har tidigare erfarenhet som chef i en ledande position och ditt trackrecord är mycket starkt. Du är målinriktad, handlingskraftig och har ett mycket starkt affärsfokus som i kombination med din höga energinivå och tempo och vinnarmentalitet driver dig starkt framåt.

Känner du igen dig själv i de få rader som finns ovan och vill se vad vi kan erbjuda dig? Skicka då ett mail till vår VD, Jimmy Oldén på jimmy.olden@friendsofexecutive.se så träffar vi gärna dig för att se om våra vägar kan mötas i en gemensam framtid.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

LÄS MER

Driven CFO sökes till starkt tillväxtbolag!

I rollen som CFO har du  ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen. Du kommer att arbeta med olika projekt samt driva förändrings och förbättringsarbeten i syfte att leda verksamheten mot nya utmanande mål. Du bidrar med god styrning och kontroll och är ett stöd till övriga chefer i organisationen. I din CFO-roll ingår du i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till CEO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som CFO:

Samordna, följa upp, utveckla och ansvara inför CEO för företagets arbete med:
– Budget och prognos, resultat-/balansräkning och kassaflöde
– Uppföljning av nyckeltal
– Finansiell rapportering till börs och aktiemarknad
– För- och efterkalkyl för projekt och produkter
– Kapitalbindning
– Finansiering
– Investor Relations
– HR med tillhörande personaladministration
– IT administration
I samråd med CEO utarbeta och presentera beslutsunderlag till styrelse och ledning.
Etablera och utveckla kontakter med investerare, myndigheter, bank, revisorer och försäkringsbolag.
Leda arbetet med att lista bolaget, i samverkan med externa parter.
Etablera processer och verktyg för bolagets kommunikation med aktiemarknad och investerare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en erfaren CFO/ekonomichef/ chef med minst fem års erfarenhet av att leda verksamhet inom ekonomiområdet. Du är van att leda förändrings- och utvecklingsprojekt och har goda ledaregenskaper. Bolaget är under stark tillväxt med planer på att fortsätta växa i hög takt varpå vi söker dig som vid något tillfälle arbetat på ett snabbväxande företag. Du är van att arbeta i en noterad miljö i liknande roll och har erfarenhet av att jobba i en internationell miljö samt talar och skriver svenska och engelska flytande.

Personliga egenskaper
För att trivas och för att vara framgångsrik i rollen som CFO söker vi dig med egenskaper som analytisk, handlingskraftig, innovativ och bra på att skapa ett positivt arbetsklimat. Du levererar alltid med fokus på hög kvalitet samt är en problemlösare med god förmåga att kommunicera kring affärer och ekonomi. Du är noggrann och van att strukturera verksamheten. Du fattar snabba, tydliga beslut och tar ansvar för åtgärder och är vana att vara ett bollplank till CEO.

Vid frågor rörande tjänsten kontakta Bo Erlandsson på, bo.erlandsson@friendsofexecutive.se

 

Tidigare uppdragsgivare

Chefsuthyrning

Befinner sig ditt företag i förändring eller omorganisering? Ska ni expandera, skära ner, förvärva eller har en nyckelperson plötsligt blivit sjukskriven? Det finns många tillfällen då ett företag kan behöva en kvalificerad exekutiv kraft för att med kort varsel stärka upp verksamheten.

Våra konsulter är högkvalificerade, seniora ledare från olika branscher. Gemensamt för dem är att de har dokumenterad erfarenhet av arbete med turn-arounds, stora förändringsarbeten samt en gedigen erfarenhet av att arbeta professionellt som interimkonsulter och ständigt möta nya utmaningar.

De har dessutom förmågan att snabbt sätta sig in i olika företagskulturer och skapa effektivitet i relationen med kunden för att uppnå bästa möjliga resultat.

Fokus ligger på genomförande och resultat kombinerat med hög känsla för sekretess,

då dessa uppdrag ofta inneburit en eller flera stora utmaningar inom det anlitande bolaget.

Våra konsulter har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, vilket – tillsammans med deras personliga mognad och höga integritet – starkt bidrar till att skapa värde för ditt företag.

Om ditt företag befinner sig i någon form av förändring och vill veta lite mer om vad vi på Friends of Executive kan bidra med, hör gärna av dig till oss via kontaktformuläret nedan.

Är du konsult och intresserad av att ta dig an interima uppdrag? Anmäl ditt intresse här: https://friendsofexecutive.varbi.com/what:spontaneous/jobID:1231/

Tidigare uppdragsgivare

Affärsrådgivning

Friends of Executive erbjuder affärsrådgivning inom områdena: innovation, tillväxt och förnyelse. Våra rådgivare agerar bollplank och projektledare åt små och medelstora företag som vill växa eller förnyas samt stärka sin position på marknaden.

Ett utifrån-in perspektiv
En viktig och grundläggande framgångsfaktor i vårt arbetssätt är vårt utifrån-in perspektiv. Detta skapar nämligen förutsättningar för nytänk, ifrågasättande och förnyelse av er affär.  Många organisationer tenderar att bli uppslukade i den dagliga verksamheten och missar vad som händer utanför organisationen. Ett utifrån-in perspektiv reducerar därmed även risken att halka efter förändringarna på marknaden, både vad gäller kunder, konkurrenter och nya innovationer.

Vi hjälper er att utmana och förnya er affärsmodell
I takt med att vår omvärld förändras allt snabbare, åldras produkter, tjänster, erbjudanden och affärsmodeller snabbare än någonsin. En dynamisk affärsmodell är en förutsättning för att vara konkurrenskraftig över tid. Vi hjälper våra kunder att arbeta dynamiskt med affärsmodellen och utvecklar tillsammans erbjudanden, produkter och tjänster för att matcha kundbehoven och rörligheterna på marknaden.

Vi stärker era medarbetare med nya verktyg och metoder
Våra rådgivare har kompetens i de senaste verktygen för att skapa en agil, kommunikativ och kreativ organisation. Vi ger era medarbetare de rätta förutsättningarna att prestera i en modern organisation genom att introducera er för redskap som optimerar och stärker de interna och externa processerna. Vi kombinerar bred branscherfarenhet med forskning inom management, organisation och innovation för att driva tillväxt, markandsförståelse och innovation hos våra kunder.

Vi tar oss an uppdrag kopplat till:
– Tillväxtstrategi: hur ska ert företag etablera sig på en ny marknad?
– Utveckling av nya eller befintliga erbjudanden och målgrupper eller affärsmodellen i sin helhet.
– Identifiering och utveckling av strategiska relationer som stärker och växer affären
– Customer Journey Assessment
– Intern processutveckling

Tidigare uppdragsgivare