Chefs- och styrelserekrytering

Att hitta rätt person till en nyckelposition i ett bolag är en stor utmaning för många företag. Förutom att personen i fråga måste besitta de kompetenser och egenskaper som krävs för att bemästra rollen, ska personen även matcha organisationens unika kultur och struktur. Och gärna bidra med något nytt som utvecklar organisationen.

Vi hjälper våra kunder att navigera i rekryteringsdjungeln. Med tjänster inom executive search, chefsrekrytering och onboarding är vår ambition att vara en partner genom hela resan. Vi hjälper våra uppdragsgivare att identifiera, utvärdera och rekrytera chefer som möter organisationens unika behov och önskemål.

Chefsuthyrning

När ett företag står inför en expansion, förvärv, nedskärning eller om någon plötsligt blir sjukskriven kan det finnas behov av att tillfälligt fylla en nyckelposition. Friends of Executive erbjuder företag möjligheten att hyra in erfarna chefer för kortare eller längre uppdrag. Allt beroende på organisationens behov och utmaning.

Chefsuthyrning är en flexibel och effektiv lösning när en nyckelposition tillfälligt behöver fyllas med kvalificerad kraft för att stärka verksamheten.Vårt professionella kontaktnät gör det möjligt för oss att förmedla starka profiler med rätt kompetens och fokus, som skapar både direkta och långsiktiga resultat för din organisation.

Affärsrådgivning

Företagsklimatet har aldrig tidigare varit så oförutsägbart och föränderligt som det är just nu. Det som tidigare varit ditt företags framgångsfaktor, behöver inte vara det som tar er vidare. Aggressiva, nytänkande konkurrenter gör entré på samtliga marknader och ifrågasätter status quo.

Innovation och ständig förnyelse kommer därför att vara avgörande för att som företag fortsätta vara konkurrenskraftigt. Vi hjälper företag att innovera produkter, tjänster, och affärsmodeller för att anpassa dem efter dagens klimat och utmaningar. Genom att applicera ett utifrån – in perspektiv, ser vi nya möjligheter kopplat till affären. Läs mer om hur vi arbetar med affärsrådgivning kopplat till innovation, tillväxt och förnyelse genom att klicka på pilen nedan!

Chef- och styrelserekrytering

Inom Friends of Executive är vi vana att hjälpa våra kunder att finna rätt person till ledande positioner. Våra chefsrekryterare har gedigen erfarenhet av att arbeta inom många olika branscher, med olika strategiska befattningar förekommande inom en ledningsgrupp. Samtliga av våra chefsrekryterare har egen erfarenhet från ledande positioner samt minst 10 års erfarenhet från rekryteringsbranschen.

Våra chefsrekryterare guidar företag genom hela rekryteringsprocessen. Vi hjälper våra uppdragsgivare att identifiera, utvärdera och rekrytera kandidater som möter organisationens unika behov och önskemål. Genom nära samarbete med specialister inom psykologi, genomför vi grundliga utvärderingar som kvalitetssäkrar våra kandidater och rekryteringar.

Genom nytänkande och ett personligt engagemang med hög integritet och ansvarstagande tillhandahåller

Friends of Executive värdeskapande lösningar till ledningsgrupper och styrelser. För oss är det viktigt att du som kund känner dig prioriterad, vi vill därför genom personlig rådgivning, stora personliga nätverk och hög servicegrad göra skillnad för dig och ditt företag.

Är du intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag i samband med chefstillsättningar? Tveka inte att kontakta oss!

Tillgängliga tjänster

Area Sales Manager till Betafence

Är du motiverad, driven och vill bli en nyckelspelare i ett globalt företag med säljansvar för Sverige och Norge?

Då ska du söka tjänsten som Area Sales Manager för Sverige och Norge på Betafence!

Via länken nedan kan du läsa mer och ansöka till tjänsten.

Läs mer och ansök till tjänsten

När ett företag står inför en expansion, förvärv, nedskärning eller om någon plötsligt blir sjukskriven kan det finnas behov av att tillfälligt fylla en nyckelposition. Friends of Executive erbjuder företag möjligheten att hyra in erfarna chefer för kortare eller längre uppdrag. Allt beroende på organisationens behov och utmaning.

Chefsuthyrning är en flexibel och effektiv lösning när en nyckelposition tillfälligt behöver fyllas med kvalificerad kraft för att stärka verksamheten.Vårt professionella och starka kontaktnät gör det möjligt för oss att förmedla starka profiler med rätt kompetens och fokus, som skapar både direkta och långsiktiga resultat.

Är du intresserad av att jobba som uthyrd chef så anmäl ditt intresse via länken nedan.

 

Intresseanmälan till vår konsultverksamhet

VD till Woody Bygghandel AB

Är du redo för en utmanande roll som kräver branschförståelse, strategisk och operativ erfarenhet med starkt fokus på inköp, införsäljning och digitalisering.

 

Då ska du söka tjänsten som VDWoody Bygghandel AB.

Läs mer och sök tjänsten.

Din partner vid chefsrekrytering

Vårt mål är att med ett starkt varumärke positionera oss som den ledande aktören i Sverige inom Executive Search och Interim Management. Våra rekryteringskonsulter har erfarenhet av att arbeta inom många olika branscher med olika strategiska befattningar förekom-mande inom en ledningsgrupp. Samtliga har själv minst 10 års erfarenhet från ledande positioner och en lång erfarenhet från rekryterings-och konsultbranschen. Det gör att det både finns stor förståelse för vad som krävs för att lyckas med uppdraget men även vad som kommer att krävas för att hantera just den specifika rollen som ni söker. För oss är det viktigt att du som kund känner dig prioriterad samt att vi genom personlig rådgivning, stora personliga nätverk och hög service-grad kan göra skillnad för dig och ditt företag.

Kontakta oss via länken nedan så berättar vi mer om du vi kan hjälpa dig och ditt företag.

Välkommen!

Intresserad av att veta mer

1700 chefer på ett ställe!

Här kan du som chef på ledningsgruppsnivå registrera ditt CV, alternativt kan du bifoga din Linkedin profil till vår databas och bli sökbar för kommande uppdrag som vi jobba med. Våra uppdrag är på styrelse, koncernlednings, eller bolagsledningsnivå.

Välj något som intresserar dig i listan nedan.

INTRESSEANMÄLAN/SAMARBETE/ARBETA HOS OSS PÅ FRIENDS OF EXECUTIVE CONSULTING

Strategic Client Director

Want to be a key player in a value driven company with strong growth, supportive team spirit and ambitious entreprenurship?

Then you should apply for the position of Strategic Client Director
at tretton37!

Läs mer och ansök till tjänsten via länken nedan.

Läs mer

Vill du växa med oss?

Just nu söker vi en mycket driven och erfaren chefs rekryteringskonsult som är van att rekrytera chefer till ledningsgrupper och styrelser. Du har tidigare erfarenhet som chef i en ledande position och ditt trackrecord är mycket starkt. Du är målinriktad, handlingskraftig och har ett mycket starkt affärsfokus som i kombination med din höga energinivå och tempo och vinnarmentalitet driver dig starkt framåt.

Känner du igen dig själv i de få rader som finns ovan och vill se vad vi kan erbjuda dig? Skicka då ett mail till vår VD, Jimmy Oldén på jimmy.olden@friendsofexecutive.se så träffar vi gärna dig för att se om våra vägar kan mötas i en gemensam framtid.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

LÄS MER

Head of Products till Bygghemma Sverige

Vill du bli en nyckelspelare i ett av de mest framgångsrika och snabbväxande e-handelsbolagen i Europa?

Då skall du söka tjänsten som Head of Products på Bygghemma Sverige!

Bygghemma Sverige är en del av börsnoterade Bygghemma Group som är en dynamisk och snabbt växande koncern. Sedan starten 2006 har Bygghemma Group etablerat sig som en av de starkaste och mest framgångsrika e-handelsaktörerna i Europa. Bolagets kultur kännetecknas av engagemang, driv, resultatfokus och stark entreprenörsanda. Bolaget växer såväl organiskt som genom en aktiv förvärvsstrategi.

Läs mer och ansök till tjänsten via länken nedan.

 

Läs mer och ansök till tjänsten

Tidigare uppdragsgivare

Chefsuthyrning

Befinner sig ditt företag i förändring eller omorganisering? Ska ni expandera, skära ner, förvärva eller har en nyckelperson plötsligt blivit sjukskriven? Det finns många tillfällen då ett företag kan behöva en kvalificerad exekutiv kraft för att med kort varsel stärka upp verksamheten.

Våra konsulter är högkvalificerade, seniora ledare från olika branscher. Gemensamt för dem är att de har dokumenterad erfarenhet av arbete med turn-arounds, stora förändringsarbeten samt en gedigen erfarenhet av att arbeta professionellt som interimkonsulter och ständigt möta nya utmaningar.

De har dessutom förmågan att snabbt sätta sig in i olika företagskulturer och skapa effektivitet i relationen med kunden för att uppnå bästa möjliga resultat.

Fokus ligger på genomförande och resultat kombinerat med hög känsla för sekretess,

då dessa uppdrag ofta inneburit en eller flera stora utmaningar inom det anlitande bolaget.

Våra konsulter har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, vilket – tillsammans med deras personliga mognad och höga integritet – starkt bidrar till att skapa värde för ditt företag.

Om ditt företag befinner sig i någon form av förändring och vill veta lite mer om vad vi på Friends of Executive kan bidra med, hör gärna av dig till oss via kontaktformuläret nedan.

Tidigare uppdragsgivare

Affärsrådgivning

Friends of Executive erbjuder affärsrådgivning inom områdena: innovation, tillväxt och förnyelse. Våra rådgivare agerar bollplank och projektledare åt små och medelstora företag som vill växa eller förnyas samt stärka sin position på marknaden.

Ett utifrån-in perspektiv
En viktig och grundläggande framgångsfaktor i vårt arbetssätt är vårt utifrån-in perspektiv. Detta skapar nämligen förutsättningar för nytänk, ifrågasättande och förnyelse av er affär.  Många organisationer tenderar att bli uppslukade i den dagliga verksamheten och missar vad som händer utanför organisationen. Ett utifrån-in perspektiv reducerar därmed även risken att halka efter förändringarna på marknaden, både vad gäller kunder, konkurrenter och nya innovationer.

Vi hjälper er att utmana och förnya er affärsmodell
I takt med att vår omvärld förändras allt snabbare, åldras produkter, tjänster, erbjudanden och affärsmodeller snabbare än någonsin. En dynamisk affärsmodell är en förutsättning för att vara konkurrenskraftig över tid. Vi hjälper våra kunder att arbeta dynamiskt med affärsmodellen och utvecklar tillsammans erbjudanden, produkter och tjänster för att matcha kundbehoven och rörligheterna på marknaden.

Vi stärker era medarbetare med nya verktyg och metoder
Våra rådgivare har kompetens i de senaste verktygen för att skapa en agil, kommunikativ och kreativ organisation. Vi ger era medarbetare de rätta förutsättningarna att prestera i en modern organisation genom att introducera er för redskap som optimerar och stärker de interna och externa processerna. Vi kombinerar bred branscherfarenhet med forskning inom management, organisation och innovation för att driva tillväxt, markandsförståelse och innovation hos våra kunder.

Vi tar oss an uppdrag kopplat till:
– Tillväxtstrategi: hur ska ert företag etablera sig på en ny marknad?
– Utveckling av nya eller befintliga erbjudanden och målgrupper eller affärsmodellen i sin helhet.
– Identifiering och utveckling av strategiska relationer som stärker och växer affären
– Customer Journey Assessment
– Intern processutveckling

Tidigare uppdragsgivare