Chef- och styrelserekrytering

Att hitta rätt person till en nyckelposition i ett bolag är en stor utmaning för många företag. Förutom att personen i fråga måste besitta de kompetenser och egenskaper som krävs för att bemästra rollen, ska personen även matcha organisationens unika kultur och struktur. Och gärna bidra med något nytt som utvecklar organisationen.

Vi hjälper våra kunder att navigera i rekryteringsdjungeln. Med tjänster inom executive search, chefsrekrytering och onboarding är vår ambition att vara en partner genom hela resan. Vi hjälper våra uppdragsgivare att identifiera, utvärdera och rekrytera chefer som möter organisationens unika behov och önskemål.

Interim
management

När ett företag står inför en expansion, förvärv, nedskärning eller om någon plötsligt blir sjukskriven kan det finnas behov av att tillfälligt fylla en nyckelposition. Friends of Executive erbjuder företag möjligheten att hyra in erfarna chefer för kortare eller längre uppdrag. Allt beroende på organisationens behov och utmaning.

Interim management är en flexibel och effektiv lösning när en nyckelposition tillfälligt behöver fyllas med kvalificerad kraft för att stärka verksamheten.Vårt professionella kontaktnät gör det möjligt för oss att förmedla starka profiler med rätt kompetens och fokus, som skapar både direkta och långsiktiga resultat för din organisation.

Business Development Advisory

Vi på Friends of Executive är övertygade om att innovation och ständig förnyelse är avgörande för att som företag fortsätta vara relevant och växa. Vår omvärld förändras allt snabbare, och med det ställs allt högre krav för att möta morgondagens utmaningar. Därför lanserar vi nu affärsområdet Business Development Advisory.

Vår nya storsatsning innebär att vi erbjuder tjänster kopplat till just innovation och affärsutveckling där vi hjälper företag se nya möjligheter både inom och utanför organisationen. Vi gör innovation till något konkret och målinriktat som utvecklar affären. Följ pilen nedan för mer information om vad vi erbjuder.

Chef- och styrelserekrytering

Inom Friends of Executive är vi vana att hjälpa våra kunder att finna rätt person till ledande positioner. Våra chefsrekryterare har gedigen erfarenhet av att arbeta inom många olika branscher, med olika strategiska befattningar förekommande inom en ledningsgrupp. Samtliga av våra chefsrekryterare har egen erfarenhet från ledande positioner samt minst 10 års erfarenhet från rekryteringsbranschen.

Våra chefsrekryterare guidar företag genom hela rekryteringsprocessen. Vi hjälper våra uppdragsgivare att identifiera, utvärdera och rekrytera kandidater som möter organisationens unika behov och önskemål. Genom nära samarbete med specialister inom psykologi, genomför vi grundliga utvärderingar som kvalitetssäkrar våra kandidater och rekryteringar.

Genom nytänkande och ett personligt engagemang med hög integritet och ansvarstagande tillhandahåller

Friends of Executive värdeskapande lösningar till ledningsgrupper och styrelser. För oss är det viktigt att du som kund känner dig prioriterad, vi vill därför genom personlig rådgivning, stora personliga nätverk och hög servicegrad göra skillnad för dig och ditt företag.

Är du intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag i samband med chefstillsättningar? Tveka inte att kontakta oss!

Chef- och styrelserekrytering

Tillgängliga tjänster

Vice VD (COO) till Bygghemma Sverige

Vill du bli en nyckelspelare i ett av de snabbaste växande e-handelsbolagen i Sverige, med ansvar för 1,2 miljarder, 65 anställda och 5 direktrapporterande chefer?
Då skall du söka tjänsten som Vice VD (COO) på Bygghemma Sverige!

Bygghemma Sverige är en del av börsnoterade Bygghemma Group som är en dynamisk och snabbt växande koncern, och som sedan starten 2006 etablerat sig som en av de starkaste och mest framgångsrika e-handelsaktörerna i Norden.

Via länken nedan kan du läsa mer ansöka till tjänsten som Vice VD (COO) för Bygghemma Sverige.

Läs mer och ansök till tjänsten

Styrelsemedlem till Gleerups Utbildning

Vill du vara med och bidra till att bygga världens bästa skola och högskola med fokus på lärande kopplat till digitalisering?

Då skall du söka uppdraget som Styrelseledamot till Gleerups Utbildning!

 

Gleerups Utbildning är en av Sveriges ledande aktörer för framgångsrikt lärande. Utifrån en stark pedagogisk plattform och ett tydligt användarfokus vill Gleerups bidra till att bygga världens bästa skola och högskola. Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare utvecklar Gleerups innovativa verktyg för framgångsrikt lärande. Idag har Gleerups 65 anställda och omsätter ca 180 miljoner.

 

Läs mer och ansök till tjänsten

Personalchef till Erlandssons Bygg

Vill du jobba i ett entreprenörsdrivet bolag som befinner sig i kraftig tillväxt, med 200 anställda, 700 miljoner i omsättning och där du som Personalchef blir en nyckelspelare inom bolagets framtida utveckling?
Då skall du söka tjänsten som Personalchef till Erlandsson Bygg i Syd!

Via länken nedan kan du läsa mer om Erlandsson samt ansöka till tjänsten som Personalchef till Erlandsson Bygg i Syd.

Läs mer och ansök till tjänsten

Din partner vid chefsrekrytering

Inom Friends of Executive är vi vana att hjälpa våra kunder att finna rätt person till ledande positioner. Våra chefsrekryterare har gedigen erfarenhet av att arbeta inom många olika branscher, med olika strategiska befattningar förekommande inom en ledningsgrupp.

Kontakta oss via länken nedan så berättar vi mer om du vi kan hjälpa dig och ditt företag.

Välkommen!

1700 chefer på ett ställe!

Här kan du som chef på ledningsgruppsnivå registrera ditt CV, alternativt kan du bifoga din Linkedin profil till vår databas och bli sökbar för kommande uppdrag som vi jobba med. Våra uppdrag är på styrelse, koncernlednings, eller bolagsledningsnivå.

Välj något som intresserar dig i listan nedan.

INTRESSEANMÄLAN/SAMARBETE/ARBETA HOS OSS PÅ FRIENDS OF EXECUTIVE CONSULTING

Ekonomichef till Jägersro Trav

Vill du vara en nyckelspelare i utvecklingen av nya Jägersro Trav?

Jägersro Trav söker nu en ekonomichef som också är administrativ samordnare av koncernen och som vill vara med och bidra till företagets fortsatta utveckling. Hos Jägersro Trav erbjuds du ett omväxlande och stimulerande arbete i en organisation som växer.  Du möts av en spännande atmosfär och ett trevligt arbetsklimat med korta beslutsvägar där man hjälper och stöttarvarandra.

Läs mer och ansök till tjänsten via länken nedan.

Läs mer

Vill du växa med oss?

Just nu söker vi en mycket driven och erfaren chefs rekryteringskonsult som är van att rekrytera chefer till ledningsgrupper och styrelser. Du har tidigare erfarenhet som chef i en ledande position och ditt trackrecord är mycket starkt. Du är målinriktad, handlingskraftig och har ett mycket starkt affärsfokus som i kombination med din höga energinivå och tempo och vinnarmentalitet driver dig starkt framåt.

Känner du igen dig själv i de få rader som finns ovan och vill se vad vi kan erbjuda dig? Skicka då ett mail till vår VD, Jimmy Oldén på jimmy.olden@friendsofexecutive.se så träffar vi gärna dig för att se om våra vägar kan mötas i en gemensam framtid.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

LÄS MER

Försäljningschef till SYNA

Var med och lägg grunden för Synas framtid som bolagets nästa försäljningschef!

Är du en strukturerad och trygg teambyggare som framgångsrikt coachat och drivit försäljningsteam framåt och som nu vill ta nästa kliv? Då är det till Kreditupplysningsföretaget Syna du skall söka!

Läs mer och ansök till tjänsten via länken nedan.

 

Läs mer och ansök till tjänsten

Tidigare uppdragsgivare

Interim Management

Befinner sig ditt företag i förändring eller omorganisering? Ska ni expandera, skära ner, förvärva eller har en nyckelperson plötsligt blivit sjukskriven? Det finns många tillfällen då ett företag kan behöva en kvalificerad exekutiv kraft för att med kort varsel stärka upp verksamheten.

Våra konsulter är högkvalificerade, seniora ledare från olika branscher. Gemensamt för dem är att de har dokumenterad erfarenhet av arbete med turn-arounds, stora förändringsarbeten samt en gedigen erfarenhet av att arbeta professionellt som interimkonsulter och ständigt möta nya utmaningar.

De har dessutom förmågan att snabbt sätta sig in i olika företagskulturer och skapa effektivitet i relationen med kunden för att uppnå bästa möjliga resultat.

Fokus ligger på genomförande och resultat kombinerat med hög känsla för sekretess,

då dessa uppdrag ofta inneburit en eller flera stora utmaningar inom det anlitande bolaget.

Våra konsulter har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, vilket – tillsammans med deras personliga mognad och höga integritet – starkt bidrar till att skapa värde för ditt företag.

Om ditt företag befinner sig i någon form av förändring och vill veta lite mer om vad vi på Friends of Executive kan bidra med, hör gärna av dig till oss via kontaktformuläret nedan.

Tidigare uppdragsgivare

Business Development Advisory

Innovation och ständig förnyelse är avgörande för att som företag fortsätta vara relevant och konkurrenskraftigt. Många organisationer har däremot en tendens att bli uppslukade i det dagliga vilket gör det svårt att se nya möjligheter. Vår nya storsatsning innebär att vi hjälper företag se nya möjligheter och potentialen både inom och utanför organisationen.

Våra tjänster kan innebära att vi utvecklar eller ser över era erbjudanden, identifierar nya målgrupper och utforskar potentialen i en ny marknad. Eller, så analyserar vi er kommunikation för att senare bygga en starkare kommunikationsstrategi som möter er målgrupp i de rätta kanalerna. Allt, beroende på det behov vi tillsammans identifierar.

Vår process och kompetensen hos våra konsulter gör det möjligt för oss att driva projekt av olika karaktär, i olika branscher. Tidigare uppdrag  har bland annat innefattat utveckling av erbjudanden, identifiering av nya marknader och go to market strategier. Vi har även utvecklat sociala strategier och hjälpt företag tackla nya områden som influencer marketing och social selling. Vi erbjuder även möjlighet att agera advisory board och bollplank till de företagsledare som behöver nya idéer kopplat till något område.

Vilka är då våra konsulter? Vi vågar påstå att de inte är som alla andra. Med ”digitalt” som modersmål har de ett försprång och en självklar förståelse för vad som krävs för att nå ut. De skapar förutsättningar för nya idéer och nya arbetssätt, orädda för att ifrågasätta det som varit. Med erfarenhet kring innovation från både utbildning, forskning och projekt, hjälper de våra kunder att utvecklas på ett målriktat och strukturerat sätt.

I ett inledande och kostnadsfritt tillväxtsamtal pratar vi kring de utmaningar och behov ni ser i organisationen. Låter det intressant? Kontakta oss för mer information!

Tidigare uppdragsgivare