Christina Bengtsson tipsar om hur du hittar fokus.

Uppdaterad: maj 17

Den 31 januari hade vi glädjen att ta del av Christina Bengtssons föreläsning kring fokus. Christina är författare, internationell föreläsare och en av Sveriges främsta experter på fokus. Hon är officer, medaljerad av ÖB vid två tillfällen och arbetar nu bland annat för Stockholm School of Economics Executive Education International Program. Som 23-åring bestämde hon sig för att bli bäst i världen, och kunde efter 7 år titulera sig världsmästare i precisionsskytte.


Christina lär ut konkreta råd, grundade på 25.000 träningstimmar under 15 år, om hur vi tar kommandot över våra tankar, inte bara i avgörande situationer, utan i livet stort. Hon vet värdet av fokus i vårt intensiva prestationssamhälle och hur vi sätter stopp för det tilltagande bruset i vår uppkopplade era.


Hennes TEDx-talk har setts över 0,5 miljoner gånger, och för att svara upp på efterfrågan internationellt samarbetar Christina med The Keynote Group i USA, där hennes bok The art of focus – 10,9 snart kommer lanseras.Christina är en sällsynt begåvad vägvisare, och har skapat en mästerlig enkelhet av ett annars mycket komplext ämne.


Ta del av videon nedan där Christina svarar på några konkreta frågor om fokus och hennes bästa tips för att hitta just fokus.#findingfocus #ceoadvice #focusandstrategy