03-god-halsa-och-valbefinnande.png

God Hälsa & Välbefinnande

Know-You: En av grundstenarna för att bli en hållbar ledare

 

Som en community med 350 medlemmar som är företagsledare vill vi naturligtvis kunna främja våra medlemmars hälsa och välbefinnande samt sprida kunskap om hälsans (både den fysiska men även den mentala) betydelse för såväl livskvalitet som prestationsförmåga.

För att främja och uppmuntra till ett aktivt liv så har vi flera olika sportaktiviteter i vårt medlemserbjudande, såsom padel, golf, yoga & mindfulness. En gång per år samlas vi i Båstad för vår årliga VD-konferens där flera olika sportaktiviteter pågår samtidigt under en heldag – en aktivitet som engagerar över 200 medlemmar och där hälsa, välbefinnande och må-bra aktiviteter står i centrum.

 

Vi erbjuder våra medlemmar samt anställda möjligheten att genomföra en livsstilsanalys. Med modern hjärtvariabilitetsmätning kan våra medlemmar få hjälp med att förstå sin egen fysiologi. Testet kartlägger deltagarens stressreaktioner, återhämtning och fysisk aktivitet under tre dygn. 82%. av de som genomfört testet har lyckats med  förbättrad stresskontroll, sömnkvalitet och/eller fysisk aktivitetsnivå med denna livsstilsanalys. Detta möjlighet erbjuder vi i samarbete med Palmer Friskvård. Deras hälsoexperter levererar personlig feedback där våra medlemmar får insikt i samt råd om hur dem kan uppnå ett bättre work-life balance samt förbättra prestationsförmågan.

 

Ett annat område där vi lägger vårt fokus och kärlek på är samarbetet med Barncancerfonden samt Stiftelsen Friends. Genom att stödja Barncancerfonden bidrar vi till forskning inom området samt hjälper hundratals drabbade familjer med sin sjukhusvistelse och hotellvistelse med sina svårt sjuka barn. Detta har vi gjort i 6 år nu och idag är vi Bästisar med Barncancerfonden Södra, något vi är oerhört stolta över.
 

Stiftelsen Friends är en rikstäckande organisation som arbetar för att motverka mobbning, diskriminering och trakasserier för barn och ungdomar i Sverige. Psykisk ohälsa bland unga människor är en växande och oerhört alarmerande socialt fenomen och oftast är det kopplat till kränkande behandling och diverse former av trakasserier. Vi har alla ett ansvar för att göra allt vi kan i syfte att motverka detta.

 

Genom ditt medlemskap i Friends of Executive är du med och stödjer både Friends fantastiska insatser i skolor runt om i Sverige samt Barncancerfondens arbete för att göra livet en smula lättare för de familjer som drabbas.

 

Tack för att du är med och bidrar - Ditt medlemskap i Friends of Executive gör skillnad!