Möt några av talarna i

Friends of Executives VD-Nätverk

2022

IMG_4969.jpg

Rebecka Carlsson

Hållbarhetsentreprenör, Affärsrådgivare, Finaslist Årets Talare 2021

Rebecka Carlsson är hållbarhetsentreprenör och författare. Hon har medgrundat en handfull hållbarhetsföretag och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister, bland annat då Parisavtalet förhandlades fram.

Hon är utbildad i exponentiella teknologier vid Singularity University på NASA och i socialt entreprenörskap vid Stanford Graduate School of Business. Hon är författare till böckerna Exponentiell klimatomställning och Sustainable Business Canvas, och är partner inom ARC Arise Consulting.

Annika Winsth.png

Annika Winsth

Chefsekonom, Nordea

Annika Winsth är sedan 2008 chefekonom på Nordea Sverige och har lång erfarenhet inom finanssektorn. Annika deltar aktivt i den ekonomiskpolitiska debatten och sitter i styrelsen för Lunds Universitet, Utrikespolitiska Institutet och i Hans Dalborgs stiftelse för bank- och finansforskning. Hon är en flitigt anlitad krönikör och talare och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplex ekonomi.

Micael_Dahlen.jpg

Micael Dahlen

Ekomomiprofessor, Stockholm School of Economics

Micael Dahlen är professor på Handelshögskolan i Stockholm på institutionen för marknadsföring och strategi. Han steg snabbt i sin akademiska karriär och tog en ledande position inom områdena konsumentbeteende, mänsklig lycka, välfärd, marknadsföring och kreativitet. Dahlen är rankad nummer två i den akademiska världen som forskare i sitt fält (The Journal of Business Research, september 2021), och var nominerad till Årets Business Professor av The Economist’s Intelligence Unit.

Charlotta Falvin.jpeg

Charlotta Falvin

Styrelseproffs med fokus på tech bolag

Charlotta Falvin är styrelseledamot med fokus på medelstora börsnoterade techbolag där Tobii, Tobii Dynavox, Invisio, Net Insight, Boule Diagnostics, Nel ASA och Bure Equity är några av bolagen. Utöver detta är hon engagerad som styrelseledamot på MINC och ordförande i Skåne Startups och The Ground. Charlotta har suttit i ledningen för några av Skånes snabbast växande techbolag som t ex Axis, där hon var vice VD och TAT The Astonishing Tribe, där hon var VD.

04-Peter-Hinssen-High.jpg

Peter Hinssen

Entreprenör, keynote speaker och författare

Peter är tankeledande inom innovation och har varit keynote speaker runt om i världen för bolag såsom Google, Apple, Amazon och Microsoft. I mer än 15 år ledde Peter tech startups och sitter i flera styrelser där han är rådgivare inom innovation och teknologi. Peter har även skrivit en bok 'The Phoenix and The Unicorn' (Mars 2020), en bok om företag som precis som fågel fenix reser sig ur askan för att födas på nytt.

Liselotte.png

Liselotte Engstam

Styrelseproffs och expert inom digitalisering av bolagstyrning

Liselotte Engstam har en bakgrund från internationella VD- och chefsroller i europeiska, amerikanska och indiska företag inom teknik-, ingenjörs- och tjänstesektorn. Hon arbetar idag i styrelser, samt med forskning, utbildning och rådgivning till företagsledningar, styrelser, investerare och startups. Liselotte är även medlem i EU kommisssionens expertgrupp inom digitalisering av bolagsstyrning och utsedd till en av topp 100 i världen inom modern bolagsstyrning.  

Hugo_Boss_onboard_005.jpg

Alex Thomson

Skeppare och jorden-runt seglare

Alex Thomson har under sin karriär slagit flera rekord, fått många utmärkelser och klassas som en av världens mest begåvade offshoreseglare. Han är även den yngsta skepparen någonsin att vinna en kappsegling med yacht jorden runt. Alex delar med sig av spännande anekdoter från hans karriär och värdefulla insikter om livet som han lärt sig på vägen.

Costas-Markides-Photo-14-1110x740.jpg

Costas Markides

Professor i Strategi och Entreprenörskap

Professor Costas Markides är erkänd
som en av världens främsta experter inom strategi och innovation. Costas har forskat på ämnena strategisk innovation, business model innovation, diversifiering och inter- nationella förvärv. 
Costas Markides är utan tvekan en av Europas mest erfarna och respekterade affärsstrateger. Hans presentationer är idealistiska för beslutsfattare som vill utveckla överlägsen konkurrenskraft.

Kattis_Ahlstrom (kopia).jpg

Kattis Ahlström

TV-personlighet, programledare & moderator

Kattis Ahlström är en mycket uppskattad och engagerad moderator, konferencier och debattledare och har varit programledare för många olika TV-program, däribland Melodifestivalen, Uppdrag granskning, TV-huset och Nyhetsmorgon. 2005 tilldelades hon TV-priset ”Kristallen” för årets kvinnliga programledare. Kattis har varit chefredaktör på Icakuriren och startat och drivit tidningen och tv-programmet ”Kattis & Company”.