top of page

Möt några av talarna i

Friends of Executives VD-Nätverk

2023

Peter-Fisk-speaker.jpeg

Peter Fisk

Professor i ledarskap, strategi & innovation, 

IE Business School

Peter Fisk är en global tankeledare på ämnena tillväxt, innovation och ledarskap. Peter är både keynote speaker, bästsäljande författare och expert konsult. Han är grundare av konsultfirman GeniusWorks som hjälper företag att utveckla bättre strategier och idéer. Peter är även Professor i ledarskap,  strategi och innovation på IE Business School. Peter har hjälpt 250 företag på 50 marknader att tänka större och annorlunda för att kunna växa snabbare och utvecklas. Exempel på företag Peter har arbetat med är Coca Cola, Concorde, American Expreess, Virgin, och Microsoft. Peter finns med på “Thinkers 50 Guru Radar” och Business Strategy Journal har beskrivit honom som en av de mest intressanta tänkarna inom business. 

Ebba_Coach_2.JPG

Ebba Laurin

Ph.D. Economics, Stockholm School of Economics

Ebba kommer med mycket erfarenhet, kunskap, exempel och energi. Hennes långa erfarenhet av stora branschomställningar och bolag i både kris och tillväxt började i startup-världen under 90-talet i Paris och Stockholm. Erfarenheterna från ett Ericsson i kris i början av 2000-talet gav användbara lärdomar till internationella direktörsroller på Ericsson. Ebba valde att sätta sig i skolbänken igen och bli doktorand när det första barnet kom. Där fick hon studera påverkan av kris på förändring, kunddriven affärsmodellsinnovation, det bärande- och det felande ledarskapet, sådant som hade fascinerat och frustrerat i hennes tidigare roller i näringslivet. Ebba blev ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm 2017.

Gunnar-Hökmark-SFM-210910.png

Gunnar Hökmark

Ordförande i tankesmedjan Frivärld och fd riksdagsledamot
 

Gunnar Hökmark har de senaste 15 åren varit delegationsledare för Moderaterna i Europaparlamentet och bl a vice ordförande för EPP-gruppen med ett ledande ansvar för lagstiftning vad gäller bankkrishantering och bankunionens grunder, telekom- och spektrumpolitik liksom för forskning och energimarknader. Gunnar har också varit ledande i arbetet för utvidgning och samarbetet med det Östra partnerskapet. Dessförinnan var Gunnar riksdagsledamot i mer än 20 år och partisekreterare under närmare 10 år. Gunnar Hökmark är i dag bland annat ordförande i tankesmedjan Frivärld och i Svenska Försäkringsförmedlares Förening, Sfm.

Charlotta Falvin.jpeg

Charlotta Falvin

Styrelseproffs med fokus på tech bolag

Charlotta Falvin är styrelseledamot med fokus på medelstora börsnoterade techbolag där Tobii, Tobii Dynavox, Invisio, Net Insight, Boule Diagnostics, Nel ASA och Bure Equity är några av bolagen. Utöver detta är hon engagerad som styrelseledamot på MINC och ordförande i Skåne Startups och The Ground. Charlotta har suttit i ledningen för några av Skånes snabbast växande techbolag som t ex Axis, där hon var vice VD och TAT The Astonishing Tribe, där hon var VD.

PicMarkBrolin.jpeg

Mark Brolin

Geopolitisk strateg, nationalekonom & författare

Mark Brolin är en geopolitisk strateg, nationalekonom (Handelshögskolan i Stockholm), författare (två böcker publicerade i Storbritannien, en i Sverige) och föredragshållare. Mark kommenterar samhällsutvecklingen via en lång rad mediakanaler både i och utanför Sverige (bl a The Times, Politico, The Telegraph, iNews, CapX, Expressen, Axess, GP, Wion News). Han är född och uppvuxen i Skåne (Bökeberg/Skanör) och har sedan länge högkvarter i London. Tidigare har han arbetat med strategiutveckling, bl a på Nasdaq/OMX och amerikanska Cantor Fitzgerald. 

Liselotte.png

Liselotte Engstam

Styrelseproffs och expert inom digitalisering av bolagstyrning

Liselotte Engstam har en bakgrund från internationella VD- och chefsroller i europeiska, amerikanska och indiska företag inom teknik-, ingenjörs- och tjänstesektorn. Hon arbetar idag i styrelser, samt med forskning, utbildning och rådgivning till företagsledningar, styrelser, investerare och startups. Liselotte är även medlem i EU kommisssionens expertgrupp inom digitalisering av bolagsstyrning och utsedd till en av topp 100 i världen inom modern bolagsstyrning.  

agnetaolsson.jpg

Agneta Olsson

Grundare Chair Management
& fd VD Almi Väst

Agneta Olsson är grundare till företaget Chair Management som är experter på skiften i ägarledda företag. Hon var tidigare vd på Almi Väst som stöttar bolag att skapa tillväxt genom finansiering och affärsutveckling. Agneta har i många år arbetat med att bygga varumärken, till exempel när hon var Global Marketing Manager på Santa Maria och skapade genomslag för begreppet ”fredagsmys”. Agneta har också arbetat som extern vd och skrivit boken ”Extern VD – så lyckas du!” och är specialiserad på ägarledda företag. Hon har även styrelseuppdrag och är en mycket uppskattad föreläsare.

Subramanian Rangan

Subramanian Rangan

Professor i Strategi och Management, INSEAD

Subi Rangan har en MBA från MIT Sloan School of Management och en Ph.D. i politisk ekonomi från Harvard University. Hans nuvarande arbete utforskar kapitalismens framtid och i synnerhet hur företag bättre kan integrera prestanda och framsteg. Hans andra forskning utforskar den politiska sociologin kring diskriminering av utländska transnationella företag och dessa företags icke-marknadsstrategier. 1998 vann han Academy of International Business's Eldridge Haynes-pris för det bästa originalverket i internationella affärer. År 1995 tilldelade den akademin sitt pris för bästa avhandling till hans doktorsavhandling och 2010 vann hans forskning Emerald Award för Top 50 papers in management.

Johan Norberg.jpeg

Johan Norberg

Författare, föreläsare & dokumentärfilmare

Johan Norberg är författare, föreläsare och dokumentärfilmare som specialiserar sig på de stora frågorna som tillexempel frihet, entreprenörskap, och globalisering. Johan har skrivit över 20 böcker som spänner över en rad ämnen, från global ekonomi och populärvetenskap. Hans genombrott, boken In Defence of Global Capitalism (2003), publicerade I över 25 länder. Johan är en passionerad och erfaren talare och har föreläst över hela världen. Johan är känd för att göra komplexa idéer tillgängliga samt för att utmana sin public med sin skarpa tankeförmåga.

Costas-Markides-Photo-14-1110x740.jpg

Costas Markides

Professor i Strategi och Entreprenörskap

Professor Costas Markides är erkänd
som en av världens främsta experter inom strategi och innovation. Costas har forskat på ämnena strategisk innovation, business model innovation, diversifiering och inter- nationella förvärv. 
Costas Markides är utan tvekan en av Europas mest erfarna och respekterade affärsstrateger. Hans presentationer är idealistiska för beslutsfattare som vill utveckla överlägsen konkurrenskraft.

Kattis_Ahlstrom (kopia).jpg

Kattis Ahlström

TV-personlighet, programledare & moderator

Kattis Ahlström är en mycket uppskattad och engagerad moderator, konferencier och debattledare och har varit programledare för många olika TV-program, däribland Melodifestivalen, Uppdrag granskning, TV-huset och Nyhetsmorgon. 2005 tilldelades hon TV-priset ”Kristallen” för årets kvinnliga programledare. Kattis har varit chefredaktör på Icakuriren och startat och drivit tidningen och tv-programmet ”Kattis & Company”. 

Skärmavbild 2022-12-09 kl. 10.05.35.png
bottom of page